De mange fordele ved tyngdedyner

Tyngdedyner har mange flere anvendelsesmuligheder end det, de egentlig blev opfundet til. Oprindeligt var en tyngdedyne et terapeutisk redskab til børn med ADHD. Det viste sig hurtigt at være et uvurderligt redskab.

Tyngdedyner hjælper på ADHD

Både børn og voksne med ADHD har konstant uro i kroppen. Nogen i udtalt grad, andre bare som en sitren. Søvn er vigtig for alle. En tyngdedyne beroliger simpelthen kroppen og giver dermed en bedre søvn. Børn og voksne med ADHD får rent faktisk en pause fra deres diagnose og sover bedre. Bedre udhvilede mennesker, med og uden diagnoser fungerer bare bedre i deres hverdag.

En tyngdedyne kan også hjælpe andre

Både folk med diagnoser som demens og autisme har vist sig at have glæde af en tyngdedyne. Tyngdedyner virker med deres tyngde som en tryg og varm dyne. Den omslutter og tynger lige tilpas til at der opstår tryghed som giver ro i kroppen. Både demens og autisme kan give en urolig nattesøvn. Tyngdedyner hjælper med at give en ordentlig nattesøvn. En dårlig søvn, med træthed til følge, gør ikke noget godt for nogen, hvad enten de har en diagnose eller ej.

Tyngdedyner har endnu flere anvendelser

En urolig baby kan ikke få en diagnose. Det kan være en simpel fysisk ting, men det kan også være et meget sensitivt barn. Sensitive mennesker, babyer, børn og voksne oplever verden lidt mere end vi andre. De kan ikke få en diagnose og der findes ikke noget medicin som direkte hjælper sensitive mennesker. En tyngdedyne kan være løsningen. Den urolige baby, det trætte barn eller den søvn forstyrrede voksen kan alle have gavn af en tyngdedyne.

Tyngdedynen skaber med sin tyngde tryghed. Det føles ikke som en hæmmende, stor vægt, men som en tryg, omsluttende dyne, der skiller personen og den ydre verden ad.

Tyngdedyner og kugledyner

Egentlig er tyngdedyner og kugledyner det samme. De er begge konstrueret til at give vægt i dynen. Kugledyner er ofte lavet af lidt større kugler end tyngdedyner. Kugledyner er også tænkt som en art sansedyne. De større kugler skal stimulere de forskellige sanser mens man sover. De er oftest anvendt til personer med ADHD. Tyngdedyner har mindre kugler, eller helt små glasperler. Tyngdedynen handler ikke så meget om stimulering af sanser, men mere om trygheden. Begge dyner fås i forskellige vægtklasser. Hvor meget vægt der skal til er meget forskellig fra person til person. Om det skal være en kugledyne eller en tyngdedyne er også meget individuelt. Det er altid en god ide at låne dyner med forskellig vægt og prøve dem af derhjemme før man beslutter sig for at købe en tyngdedyne.

Den gode søvn

Alle har brug for at sove godt. En god nats søvn oven på en lang travl dag, kan betyde hele forskellen på om den følgende dag bliver god eller dårlig. Travle dage med dårlige nætter bliver i sidste ende til stress. Søvnen er der vi heler og renser ud i dagens begivenheder. En tyngdedyne kan hjælpe med til at søvnen bliver rolig og helende, så næste dag også kan leves.

About the author