mand bruger alkometer

Er promillen for høj?

Gennem et år kommer der mange anledninger til at smide øl og spiritus over disken. Personalefester, familiefester, fester med vennerne, reunions… man kan blive ved med at nævne forsamlingsformer, der leder ud til at nogle får bevist, at de ikke er så gode til at holde igen, når de først har en flaske i hånden.

Med sanserne og hjerneaktiviteten sænket drastisk kommer det ikke bag på nogen, at dømmekraften er faldet ligeså. Har vedkommende drukket for meget? Han gynger ikke, men han taler lidt mærkeligt. Måske stinker han langt væk af sprut, og i hvert fald er der for mange der vil sige, at man bør ringe til en taxa.

Undgå skænderierne

Dette leder til, at man skal have den klassiske diskussion med vedkommende. Har han drukket for meget? Det synes han ikke selv; han kan sagtens køre hjem. Der er ikke så langt alligevel. Det er en håbløs diskussion, men der er faktisk en simpel løsning, hvormed man kan undgå diskussionen. Køb alkometer her.

Med et alkometer behøver man ikke at sætte den sædvanlige scene op med tre til fire mennesker, der omringer en fordrukken person, der går i forsvar og ødelægger stemningen for alle omkring sig. Det bliver mere simpelt. Man finder apparatet frem, giver ham det i hånden, han puster og efter et par bip så er svaret der.

Når dommen er faldet så er argumenterne stærkere. Hvis redskabet ikke mener at han har en godkendt promille til at sætte sig i sin bil, så vil politiet ej heller lade ham slippe. Man taler altså mere til hans fornuft ud fra den situation der er der, mere end at man dømmer ham på, om han har været god til at holde sig tilbage, om han taler tydeligt, står ordentlig etc.

sort alkometer

Det handler om sikkerhed

En anden strategi man kan bruge efter at man har vist resultatet fra alkometre, vil være at tale til hjertet. Empati og sympati kan række langt, og at fortælle vedkommende at I ikke ønsker harme, men blot vil være sikre på, at han kommer ordentlig hjem, således at I får lov til at se ham igen, kan række langt.

Et alkometer er det gode køb til at sætte grundpælen for diskussionen, fordi den også fremsætter et bevis for, at der potentielt stadig er noget, der kan ødelægge aftenen for ham. Man har set ham drikke, danse og hygge sig; klare billeder af at han har haft en vidunderlig aften sammen med folk, der holder af ham, og som han holder af. Det vil være trist at alt dette skal forglemmes på baggrund af en for høj promille og en bøde for at køre alkoholkørsel.

Det er både for at sikre, at han kommer sikkert hjem, men også at aftenen forbliver sikret som et godt minde fremadrettet. Det er alt dette, der kommer fra et lille alkometer-køb.

About the author