løbetøj med tryk

Skab fællesskab på kontoret

Der er mange steder, man kunne starte, når man som chef prøver at skabe fællesskab og teamspirit på kontoret. Det kan dreje sig om, hvordan man taler til hinanden på jobbet, om arbejdsopgaver, fordeling og almindelig respekt. Men det kan også være en stor fordel at sørge for, at medarbejderne lærer hinanden at kende uden for kontorets rammer. Det kan blandt andet dreje sig om teambuilding.

Teambuilding til events

Der findes masser af gode aktiviteter, som specifikt er målrettet teambuilding for folk, der arbejder sammen. En af de gode måder at åbne op for de personlige grænser på, er gennem sport og idræt. I holdsport kommer man jo helt konkret til at følelse sig som et hold. Men det kan også være et halvmaraton eller noget lignende.

Bestil for eksempel løbetøj med tryk af jeres firmas logo og stil op til et sportsligt event sammen. Det er en skøn mulighed for folk at komme ud at røre sig, samtidig med at det skaber fællesskabsfølelse.

Dette er blot en af de mange gode muligheder for at dyrke fællesskabet sammen. Men sport er selvfølgelig en af de helt oplagte muligheder, når det kommer til at lære hinanden at kende. Det er under disse lidt mere ekstreme omstændigheder, at vi bliver gode til at åbne op, klappe hinanden på skulderen og blive venskabelige.

Det er naturligvis ikke sådan, at alle på kontoret nødvendigvis skal blive bedste venner med hinanden. Men det er bestemt en fordel, hvis man tør spørge hinanden om noget, eller bede hinanden om noget, når man er på arbejde.

løbetøj med tryk

Lav sportslige initiativer

Som leder har du masser af muligheder for at få medarbejderne til at arbejde sammen, hvis du benytter sportens verden. Der er masser af firmaer, som udbyder specifikke holdaktiviteter tiltænkt teambuilding. Her kan I bruge en dag i ny og næ på at blive bedre til at arbejde sammen. Samtidig får dine medarbejdere nogle gode minder omkring deres tilknytning til arbejdspladsen.

De T-shirts, billeder og lignende, som man gemmer fra sådan en dag, kommer også til at blive ved med at gøre et indtryk. Du vil jo gerne have, at dine medarbejdere er glade for arbejdspladsen. Derfor hjælper det både på dette, at lederskabet viser, at de går op i deres ansattes velvære og holdånd. Samtidig hjælper det også konkret på hjernen, at man af og til kommer ud og oplever noget nyt til en afveksling, får noget luft, får brugt kroppen og ikke mindst hjernen.

Som leder kan du altså med fordel undersøge mulighederne for at tage en dags afbræk fra arbejdet og bruge den på at opbygge noget ordentlig team spirit i idrættens tegn. Start med at gå på nettet og find de firmaer, der udvikler denne type aktiviteter. Overvej, om I vil betale nogen for at arrangere det, eller om det er nemmere at ordne det selv.

Det hele virker i den rigtige retning, når det indebærer samarbejde, sjov, sport og spil på tværs af kontoret. Så kommer man hinanden ved på en anden måde.

About the author