fjerbolde

Sommeren er en god mulighed for at træne badminton både ude og inde

Badminton er en populær sport blandt mange danskere, og som sommeren og det gode vejr nærmer sig er det en oplagt mulighed for at træne. Badmintontræning behøver nemlig ikke kun være det der sker inde i hallen en gang om ugen. Du kan også sagtens træne selv eller med et par venner, og træning kan ske inde såvel som ude.

Dette skal du overveje når du køber fjerbolde til træning 

Det kræver dog, at du har et par af dine egne fjerbolde. Det at købe fjerbolde er dog ikke bare ligetil. En udefrakommende vil måske ikke kunne se stor forskel på fjerbolde, men forskellen kan mærkes så snart kampen begynder. Hvis du gerne vil træne seriøst, bør du også investere i ordentlige fjerbolde, der vejer det rigtige og flyver i lige baner. Først og fremmest bør du derfor købe fjerbolde lavet med egentlige fjer fremfor fjerbolde af plast. De har nemlig den bedste og mest konsistente flyvefase. 

Derudover er fjerboldens hastighed også afgørende. Hastigheden afhænger selvfølgelig delvist af fjerboldens kvalitet, men køber du gode fjerbolde bør du ikke skænke det en tanke. Til gengæld har temperatur og luftfugtighed en bemærkelsesværdig indvirkning på den hastighed fjerbolde flyver med. Det kan derfor være relevant at købe et par særlige fjerbolde, som du spiller med udendørs om sommeren. Vil du bare gerne spille med den slags fjerbolde, klubberne eller de professionelle spiller med, bør du vælge fjerbolde med hastigheden 77 eller 78, hvilket sikkert vil stå på indpakningen. Begge typer fjerbolde ligger omkring middelhastighed, men du kan og bør kunne mærke forskel som øvet badmintonspiller. 

Alternativer til de traditionelle fjerbolde 

Fjerbolde er altså så at sige den mest virkelighedstro form for træning. Det betyder dog ikke, at der ikke også kan være plads til fjerbolde af nylon, der måske nærmere burde kaldes nylonbolde. De flyver som nævnt anderledes end traditionelle fjerbolde. Til gengæld er nylonbolde måske bedre til udendørs spil og træning i sommermånederne. Nylonbolde er nemlig væsentligt mere holdbare. Vil du gerne have det bedste fra begge verdener, findes der dog også op til flere bud på en mellemting. Det vil altså sige holdbare nylonbolde med en forbedret bane og hastighed. 

Du kan for eksempel købe hybrider, der består af både fjer, kork og nylon. Derudover er de en del billigere end en traditionel fjerbold, så hvis du slider dem op udenfor eller bare vil have lidt luft i budgettet er det et godt valg. Særligt hvis du planlægger at træne og spille udendørs er det andet kompromis, navngivet Air Shuttle, dog muligvis et endnu bedre valg. Air Shuttle bolde er tydeligvis lavet i nylon, men udover at være en smule tungere end normale fjerbolde er de også formet anderledes. Det betyder, at de flyver bedre og med en mere korrekt hastighed udendørs, fordi de ikke bliver påvirket af ethvert lille vindstød. Der er altså nok at vælge imellem, når der skal købes fjerbolde, og hvis du gerne vil træne denne sommer, kan det være du skal bruge lidt af det hele. 

About the author