påskeferie

Tips til en god påskeferie med børnene

Påskeferien er igen en af de højtider, hvor familien samles. Ofte står den på en lækker påskefrokost med masser af lækkert pålæg og æg. Det er ikke alle, der gør lige meget ud af påsken, men der er faktisk en række sjove aktiviteter, du kan lave sammen med børnene i påskedagene. I denne artikel vil i komme nærmere ind på en god påskeferie i børnenes tegn.

Skab nye traditioner i påskeferien

Hvis I begynder at indføre nogle traditioner i jeres familie, så vil I opleve, at børnene begynder at glæde sig, når påsken nærmer sig – lidt ligesom i julen, hvor børnene glæder sig til juleaften. Det er dog ikke helt på samme måde. I juledagene går børnene især og glæder sig til de mange gaver og selvfølgelig dansen om juletræet. Jul handler om hygge, men det er samtidig også en lidt stressende tid for de voksne. Det er påsken derimod ikke. Her er der 100% fokus på hygge og samvær.

Påsken giver jer nogle dage, hvor i kan fokusere på børnene og på familien. Påsken indeholder naturligvis den sædvanlige påskefrokost, men denne er ikke særlig krævende at stable på benene. Den består ofte af koldt bord med rugbrød og et væld af pålæg lige fra køleskabet.

rejse

Sjove aktiviteter til påskeferien – i børnehøjde

Her er nogle aktiviteter, som børnene vil være ellevilde med:

  • Puste æg
  • Male æg
  • Lave påskepynt
  • Æggejagt

Det er næsten et must at puste æg i påskeferien. Børnene synes det er vildt sjovt, og så kan de få lov til at male og dekorere dem bag efter i de flotte forårsfarver. I kan også klippe og klistrer med karton, hvor børnene klipper gule kyllinger ud og limer orange næb på, eller i kan flette en rede af halmstrikker og grene, hvor børnene sætter de ikoniske små gule kyllinger med fjer i.

Når foråret står for spring med smukke påskeliljer, vintergækker og små skud på træerne, så er det også oplagt at gå en tur og nyde synet af naturen, der springer ud på ny, og forklare børnene om planteres cyklus og lære dem en masse om naturen – i børnehøjde, naturligvis.

Æggejagt er nok det, som allerflest børns er frem til. I kan gøre det på flere forskellige måder. Den første måde er at gemme små æg rundt omkring i haven, som børnene skal finde. Børnene bliver udstyret med hver deres påskekurv, som de skal samle æggene i. Det er vildt at se, hvor hurtigt børn rent faktisk kan finde og samle ting op, når det er noget, de gerne vil have fat i.

Den anden måde er at lave et skattekort eller små sedler, som påskeharen har efterladt. Her skal børnene tyde kortet eller løse gåder, som forældrene har fundet på, for at finde frem til påskeæggene. Det giver også lidt god hjernegymnastik til børnene. Påskeæggene kan enten være chokoladeæg med farverigt papir, eller I kan vælge plastik æg, hvor de skal finde en vis mængde, før de får fingrene i et stort chokoladepåskeæg. Det gælder om at skabe gode traditioner og minder sammen som familie.

About the author