Aktiv hund

Giv din hund sund og nærende kost med kornfri hundemad

De fleste hundeejere vil kun deres hund det bedste, men det kan være svært at navigere rundt i det store marked inden for hundefoder og hundeudstyr. Der er stor forskel på, hvilken diæt hunde skal have på tværs af race, hvilket kan gøre det endnu sværere for dig som hundeejer at finde det rigtige foder. Her kan du læse mere om, hvorfor du skal vælge kornfri hundefoder til din hund.

Kornfri hundefoder gør det nemmere for din hund at holde en sund vægt

Overvægtighed kan være farligt for både mennesker og hunde. Ligesom ved mennesker så spiller en sund kost en kæmpe rolle for at holde en sund og stabil vægt hos hunde. Kornfrit hundefoder indeholder ikke store mængder af kulhydrater, hvilket sikrer, at din hund nedbryder og forbrænder fedt og protein. Hvis din hund spiser hundefoder med betydelige mængder majs og korn, vil kulhydraterne forbrændes først, hvilket kan lave en ophobning af fedtdepoter. Det betyder at kornfri hundefoder kan hjælpe din hund med at oprette en sund vægt. Du kan finde et stort udvalg af kornfri hundefoder på https://www.hike.dk/.

Mindsker risikoen for allergi

Overraskende mange hunde døjer med allergi. Det kan være svært for dem at kommunikere, at de har det dårligt, så det er vigtigt, at du er god til at holde øje med forskellige tegn på allergiske reaktioner. Symptomer på allergi hos hunde kan ses som voldsom kløe, sår på poter og røde øre. Der findes også andre allergiske reaktioner, og hvis du er i tvivl, kan det være en god ide at kontakte en dyrlæge. Hvis din hund har allergier, kan det være en god ide at prøve at skifte til kornfrit hundefoder. Det er sjældent selve kornet, som hunden er allergisk over for, men tit de lagermidler, som kan findes i foderet. Lagermidlerne anvendes til kornet, hvilket er, hvorfor kornfri hundefoder ikke indeholder de midler, som måske kan skabe allergiske reaktioner hos din hund. Derudover er de øvrige ingredienser i kornfri hundefoder også tit nøje udvalgt. Det betyder, at du også nemt kan undgå BHT, som er et konserveringsmiddel, der kan fremkalde allergier.

Stabiliserer blodsukker og temperament

Øget blodsukker kan i længden skabe forskellige sundhedsproblemer. Et stabilt blodsukkerniveau i din hund kan være med til at sikrer din hunds sundhed og stabilisere dens temperament. Hvis din hund har en kost, som består af betydelige mængder kulhydrater, som hurtigt omsættes til sukker, vil det skabe store svingninger i din hunds energiniveauer og blodsukkerniveau. Disse udsving i blodsukkerniveau kan få din hund til at skifte mellem energisk og træt på kort tid, hvor kornfri foder vil lave et mere stabilt humør og energiniveau. Dog er der nogle typer af stivelse, som kan være godt for din hund. Når du skal vælge kornfri hundefoder, bør du gå efter stivelse med lavere glykæmisk indeks. Det er ingredienser som søde kartofler, ærter og linser. Det glykæmiske indeks fortæller om, hvor meget blodsukkeret stiger de første timer efter indtagelse af mad eller drikke.

About the author