boligadvokat

Alt du bør vide om boligadvokater

Advokater er en jobtitel, som vi alle er bekendte med. Lidt mindre bekendte er vi med, hvad deres job faktisk går ud på – og særligt når det ikke er advokater som dem, der typisk bliver repræsenteret på film. En af de advokater, som det ikke er alle, der er familiære med, er boligadvokaten – men pudsigt nok er det faktisk en af de advokater, som langt de fleste vil få brug for.

Hvis du vil vide mere om boligadvokatens arbejde og hvad de kan gøre for dig, så kan du blot læse mere lige her, hvor vi besvarer nogle af de mest gængse spørgsmål.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er ikke en advokat, der stiller sig op i en retssal og skaber retfærdighed ved at sende nogen i fængsel. Det er derimod en uvildig og professionel rådgiver, som du kan og bør benytte i forbindelse med køb eller salg af en bolig. De varetager udelukkende dine interesser, hvilket du er garanteret, da de er uafhængige af andre institutioner og ikke får provision af hverken sælger, realkreditinstitut, banker eller andet.

Hvordan finder du en boligadvokat?

Der er flere måder, hvorpå du kan finde den boligadvokat, som du får størst glæde ud af – og der findes forskellige typer. Du kan for eksempel forsøge dig med en digital boligadvokat ved at klikke her: https://www.nemadvokat.dk/boligadvokat/. Det er ikke den rette løsning for alle, men det er en mulighed som de færreste er bevidste om, og de kan være en stor hjælp for nogen.

Hvis ikke den digitale advokat er vejen frem for dig, så er der selvfølgelig også en række bureauer rundt omkring i Danmark, som du kan kigge nærmere på. Det kan du undersøge nærmere med en hurtig Google søgning, eller du kan forsøge at ringe lidt rundt.

Selvom boligadvokaten ikke samarbejder med din ejendomsmægler, så kan det også være, at de har et firma, som de kan anbefale til dig. Hvis du vælger at gå med det, så er du sikker på, at andre har haft en positiv oplevelse med firmaet før, og at de før har leveret det, som de har lovet – ellers ville ejendomsmægleren nemlig lide under at anbefale dem.

boligadvokat

Er en boligadvokat nødvendig?

Der er mange, der gerne vil spare i forbindelse med et boligkøb – og med god grund. Det er nemlig langt fra en billig investering, og typisk vil du i forvejen være ude for at låne penge til boligen blot for at betale denne. Det vil dog alligevel være en stor fejl, hvis du vælger at spare på din boligadvokat, da det i sidste ende kan have større økonomiske konsekvenser. Din advokat går nemlig ind og kigger på din kontrakt, sørger for at alting foregår på lovlig vis og udgør dermed en kontrol for, at du ikke pludselig ender med uforudsete omkostninger og andre ubehagelige oplevelser. Det er netop af denne grund, at det er nødvendigt, men det er også derfor, at du ikke bør vælge den billigste, men derimod den, som du har det bedst med.

About the author