told og moms på varer fra uk

NUF – dette lille ord kan sparer din virksomhed for både tid og penge

Når man som almen person støder på ordet NUF, vil de fleste nok tænke: ”Det var da et lidt underligt ord. Er det en ny slags hundemad?”.  

Svaret er et stort og entydigt nej. NUF er hverken hundemad, en ny smart proteinbar til fodboldmødre, der gerne vil holde den slanke linje eller en revolutionær økologiske shampoo mod hårtab – det er en businessterm, der kun er applicerbar for firmaer og virksomheder, som har kastet blikket mod vores frænde længere mod nord, kendt for sin buldrende olieeksport og sine nærmest komisk store elge. 

Så ønsker du at oprette en virksomhed i Norge, eller vil du gerne starte en ny gren af din nuværende virksomhed indenfor Norges grænser, er NUF et ord, du ganske hurtigt vil få meget tæt ind på livet. 

N´et står for Norge 

NUF er en forkortelse for Norskregistreret Utenlandsk Foretak, der kort oversat betyder ”Norsk registrering af Udenlandske firmaer/virksomheder”.  

Firmaer fra andre lande der ønsker at starte et foretagende indenfor Norge, bør sætte sig ind i de mange fordele NUF tilbyder. Registreringen giver din virksomhed et norsk momsnummer, der kan anvendes ved fakturering af alle dine norske kunder. Dette nummer, dækker både almene kunder (B2C) og andre virksomheder/videresalg (B2B). 

Der er mange fysiske og digitale fordele ved en sådan registrering – du sikrer blandt andet, at alle dine norske priser på webshops er all-in, du kan tilgå aftaler med VIPPS (Den norske version af Mobilepay) og klarer både told og moms for kunden. Desuden kan du eje og drive et norsk domæne (.NO), så du henvender dig langt mere direkte til potentielle kunder, på deres egen hjemmebane. 
Udover dette, er der en betydelig økonomisk besparelse, da NUF giver mulighed for at samle og konsoliderer alle dine fortoldninger. Du minimerer simpelthen omkostninger til fortoldning, ved at sende flere forsendelser afsted samtidigt. Muligheden for at kunne foretage større forsendelser med flere produkter, kan hurtigt spare dig mange penge og fordelen vil blive åbenlys efter blot kort tid. 

Få styr på reklamation og returforsendelser 

En yderst praktisk del af NUF er hvorledes den er med til at sikre bedre kundeservice og af den vej også en øget kundeloyalitet. Dette sker via. muligheden for at bearbejde og behandle reklamationer og ombytninger i Norge.  

Ombytning modtages og sendes retur samlet, når det passer din virksomhed bedst. Desuden undgår du med registrering både told og moms på den nye forsendelse og optimerer derved returforsendelsesprocessen betydeligt. Dette sparer dig for en god slat omkostninger, og kunderne får hurtigere sine nye varer, når de ønsker at sende et defekt produkt tilbage. Du får sendt tingene hurtigere afsted, og de ankommer hurtigere til kundernes residens. 

NUF er derved på mange områder med til at sikre en billigere, hurtigere og mere stabil proces, og giver et langt bredere og sikkert overblik over din supplychain. 

Det er som sådan ikke svært at ansøge om, hvis du er væbnet med et stærkt greb på det norske sprog og en god håndfuld tålmodighed. Hvis ikke, findes der et hav af eksperter der med glæde tilbyder hjælp til at ansøge på vegne af din virksomhed. 

About the author