ophold i udlandet for unge

Overvejer du et praktikophold i udlandet?

Når man begynder og skal til at beslutte sig for en studieretning, kan der være mange ting at tage hensyn til. For det første skal man have en god mavefornemmelse, og man skal føle sig sikker og tryg ved sit valg. Dernæst kan man nok heller ikke undgå at tænke lidt over jobmuligheder og lignende, og man skal helst vælge en realistisk karriere. Nogle unge mennesker vælger at gå i den sundhedsfaglige retning med studier som medicin, sygeplejerske, jordemoder, odontologi eller fysioterapi. Alle disse uddannelser har det tilfælles, at de tager udgangspunkt i mennesket og kroppen, og på den måde er der selvsagt meget kontakt til mennesker. Hvis du ønsker at udforske det sundhedsfaglige felt mere, så læs med her. 

Præ-studerende og sabbatår 

Hvis man som præ-studerende eller ungt menneske under et sabbatår går og føler sig en smule usikker omkring sit studievalg, så er det en rigtig god idé at gennemføre et praktikophold. Ved at komme ud og arbejde med det, man måske en dag kunne tænke sig, får man afprøvet det med det samme, og kan rent faktisk få et indblik i arbejdet. Det er utrolig givtigt, og især for præ-studerende kan det være det, der overbeviser dem om, at de skal studere for eksempel medicin. Der findes heldigvis mulighed for at gennemføre praktik som et ophold i udlandet for unge. På den måde kommer man som ungt menneske ud i en observationspraktik i lande som Zanzibar og Uganda, hvor man kan være med til at gøre en forskel på frivillig basis. Ved observationspraktik er man selvfølgelig ikke direkte involveret i operationer, men hjælper til med det daglige arbejde og kan følge lægerne. Oftest får man en mentor tilsluttet, som man kan henvende sig til.  

En oplevelse for livet 

Der findes to gode sider ved at udføre observationspraktik i udlandet. For det første kommer man tæt på det erhverv, man går og overvejer at udføre en dag. På den måde kan man enten blive bekræftet eller afkræftet i sit valg, og det er en rigtig vigtig gave. Et sådant ophold i udlandet er altså både egnet til dig, der overvejer et studie, men mangler sikkerhed i valget, men også for dig, der allerede har meldt dig ind på et studie, og har lyst til at komme det hele lidt i forkøbet. For det andet er et ophold med observationspraktik i udlandet også en enestående mulighed for at lære et land at kende på en helt anden måde. Især for unge mennesker under et sabbatår er denne form for rejse fuldstændig ideel. Man møder nemlig en masse andre unge mennesker, som man kan dele rejsen og dens oplevelser sammen med. Når man har fri fra praktikken, er der på den måde også rig mulighed for at tage på oplevelsesture som dykning, safari og byture. På den måde er der en god afveksling i denne form for rejse, og man vil hurtigt kunne skabe en god balance mellem arbejde og ferie. Det vil helt sikkert blive en uforglemmelig oplevelse for livet! 

About the author