terrasse ved vandet

Sådan finder du de rigtige terrassebrædder


I dag står du overfor et kæmpe udvalg, når du vil bygge en ny terrasse eller udskifte nogle brædder på en eksisterende terrasse. Terrassebrædder findes i alle mulige former, farver, dimensioner og træsorter. Så mangfoldige er dine valgmuligheder, at det kan være svimlende forvirrende at finde rundt. Der er også en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Som regel stiger kvaliteten med prisen, men ikke altid. Der er nogle ting du skal, og nogle ting du bør være opmærksom på, når du vælger brædder til en terrasse.

Vigtigt frem for alt er at købe terrassebrædder i en faghandel. Fx ved at købe terrassebrædder hos Knud Larsen. Kun ved at købe i en faghandel får du kvalificeret rådgivning, som i sidste ende kan spare dig for mange penge og besvær.

Brædder er ikke lig med brædder

Hvis du fx skal reparere en eksisterende terrasse og kun skal udskifte en del terrassebrædder kan du nemt løbe ind i problemer. Bortset fra at der findes mange forskellige træsorter, findes der i dag nemlig også et hav af forskellige dimensioner. Og begge dele er vigtige. Nogle træsorter som du kan købe i dag fandtes slet ikke i handlen for blot 10 år siden. Det kan også være svært at finde de samme dimensioner, da disse også har ændret sig.

Du har måske set at du kunne spare en del penge ved at bestille dine terrassebrædder online. Det er godt muligt, men kun hvis du ved hvad du gør. Fx er de dimensioner du kan måle på dine gamle terrassebrædder ikke de samme som brædderne sælges for. Hvis du måler dine eksisterende terrassebrædder til fx 123 x 28 og prøver at finde nye brædder med samme mål vil du snart sande at de ikke findes online. Det skyldes flere årsager.

terrasser

Der er forskel mellem listede mål og faktiske mål

En af grundene er, at der bruges andre mål til at sælge brædder end dem du faktisk kan måle. De mål der står i webshoppen er rå-mål. Dvs. det er de mål af de savede planker, inden de blev høvlet til terrassebrædder. Dette er ikke nødvendigvis nemt at forstå, men her kommer forklaringen:

Når du finder et bræt med opgjorte mål på, lad os sige, 125×32 så betyder det at en savet planke med disse mål er blevet høvlet til et terrassebræt. Der vil så forsvinde alt mellem 5-15 mm under forarbejdningen. Det færdige terrassebræt måler i virkeligheden måske kun 115×28.

Hvor meget der høvles af kan variere fra mærke til mærke. Det kan gøre det hamrende svært at finde nye terrassebrædder, der rent faktisk passer til dine gamle. Den bedste strategi er nok at tage hen i butikken med en tommestok og måle de faktiske dimensioner af de brædder, du der kan finde.

Hvilke mål er vigtigste?

Faktisk er det ikke så afgørende, at nye brædder har præcist de samme mål som de gamle. Det vigtigste er at tykkelsen passer. Hvis bredden er lidt anderledes, betyder det ikke så meget.

About the author