Try Medics

Sundhedsfaglig praktik i udlandet

Uanset om man overvejer en sundhedsfaglig uddannelse, eller allerede er påbegyndt en sundhedsfaglig uddannelse, kan man tage et praktikophold på udenlandske hospitaler. Dette giver en følelse for faget, og man kan få afklaret med sig selv, om det virkelig er det fag, man vil arbejde indenfor. Samtidig kan sådanne et praktikophold kombineret med et studieforløb i udlandet give merit for nogle fag. 

Try Medics har oplevet mange studerende og studenter, som har taget imod tilbuddet. De har forløb fra fire til tolv uger, hvor man enten kan få klinisk erfaring eller komme i observationspraktik, hvilket kommer an på ens sundhedsfaglige baggrund.  

Observationspraktik som student 

Når man tager et sabbatår efter gymnasiet, kan man lave mange ting. Blandt andet kan man undersøge forskellige uddannelser, tage i praktik inden for nogle fag, og finde ud af om det virkelig er den uddannelse, man vil tage.  

Med Try Medics kommer man i observationspraktik, hvilket betyder, at man følger sundhedspersonalet på hospitalerne. Her fungerer de som mentorer, som tager en igennem dagligdagen. På denne måde er man allerede lidt foran sine medstuderende med en lille smule erfaring på CV’et. 

Dette giver også mulighed for at få afklaret, om hvilken uddannelse, man kunne tænke sig. Desuden, får man lov til at rejse samtidig med, at man kommer i praktik, hvilket er et ønske for mange studenter i deres sabbatår. 

Klinisk erfaring som studerende på videregående uddannelser 

Er man allerede opstartet på et sundhedsfagligt studie, kan man tage orlov fra sit studie, og søge om et forløb hos Try Medics. Her får man klinisk erfaring, så man måske ikke føler sig helt på bar bund, når man endelig kommer ud i den virkelig verden. 

Man kan samtidig med sit praktikforløb, komme i et studieforløb, som kan være meritgivende for nogle fag. På denne måde forbereder man sig på arbejde, men man sidder heller ikke fast i sit studieforløb, man forbereder sig bare anderledes end den traditionelle universitetsrute. 

Derudover, får man en oplevelse for livet. Ikke alene kommer man ud at rejse, man får også lov til at opleve global sundhedspleje, og være del af det for en kort stund. Det kan åbne ens øjne op for, hvad der er muligt at opnå og arbejde med indenfor den sundhedsfaglige branche. 

Få kultur og erfaring i en 

Det kan godt lyde som om, man er i praktik hele tiden i de uger, man tilbringer nede i enten Tanzania eller Uganda, men man får også rig mulighed for at få nogle kulturelle oplevelser med hjem. Det er måske lande, man ellers ikke havde tænkt på at rejse til, men man nu får muligheden for at opleve på en meget anden måde end de fleste gør. 

Desuden, får man en tryg og lærerig måde at opleve landene på. Ikke alene får man en fagligt relevant forløb, hvor man lære meget om sig selv og faget, man får også oplevelser og tid til at udforske kulturen og landet, mens man er der. 

About the author