hygge i haven

Få styr på foråret med forskellige aktiviteter

Hvis du allerede nu planlægger foråret, så bør du også planlægge om det skal være et afslapnings- eller et arbejdsår. Du kan nok ikke komme helt udenom at der skal laves lidt, hvis du skal have noget ud af haven i løbet af sommeren. Algerne bør fjernes fra sten, fliser og tag. Hvis børnene har en trampolin, bør denne findes frem sammen med havemøblerne. Det hele trænger måske også til at blive vasket af, så alt i alt er der lidt der skal og bør gøres.

Gør afslapning til hygge tid

Det er ikke hvert år stakittet trænger til maling, eller der forekommer andre håndværkeropgaver. Hvis det kommende forår og sommer byder på et år, som der er præget af hyggetid i stedet for arbejde, så er det vist på tide at finde ud af hvad tiden skal gå med. Når vejret er godt, solen skinner og temperaturen er på vej op, så bør man opholde sig udenfor i stedet for indenfor. Solens stråler giver ny og forbedret energi, som er med til at styrke dit mentale helbred. Tag gerne på nogle ture i skoven, lyt til fuglenes fløjten og oplev naturens smukke side. Er man ikke til skovens dybe ro, så gør det I som familie kan lide at lave.

Havespil er til gavn for hele familien

Når foråret er ankommet, er det tid til at finde diverse havespil frem. Der findes mange forskellige havespil. De mest anvendte havespil er:

  • Kongespillet
  • Stangtennis
  • Badminton
  • Petanque

Selvom man ikke kender reglerne til disse spil, kan de blive et kæmpe hit for hele familien. Havespil er med til at styrke familiehyggen. Trampolinen er de senere år, blevet et stort hit for hele familien, især børnene. Derfor kan det være en stor fordel at have sådan en i haven. En god ide til trampolinen er, at grave den ned eller spænde den fast. Forårets og sommerens storme kan godt være hårde ved tingene, så hvis man vil passe bedst muligt på sagerne, bør alle spil pakkes væk når de ikke anvendes.

leg i haven

Øvrige udendørsaktiviteter

Hvis man derimod er den lidt mere aktive familie, kan gode og lange cykelture være et hit. Her er det vigtigt at have cykeludstyr på, i tilfælde af at man vælter. Endvidere kan rulleskøjterne også findes frem. De aktive og sjove timer sammen giver motion, energi og sammenhold. Er man derimod i en familie, hvor det ikke er alle der synes de udendørs aktiviteter er sjove, bør du lave noget med nogle andre i dit netværk. Udendørs aktiviteter er altid sjovere at dyrke med andre.

Dog kan det også være en fordel, hvis man nogle gange tilbringer nogle aktive udendørs timer for sig selv. På denne måde er der mulighed for at koble fra hverdagens strabadser, stress og jag. Ved at have udendørs aktiviteter for sig selv, kan man også få ro i tankerne. Solens stråler, fuglenes fløjten, børnenes leg i forskellige haver og så videre, kan være terapi for krop og sjæl.

About the author