silkepapir

Sådan gør du dine gaver flottere og mere personlig


”Det er tanken der tæller” – sådan lyder et gammelt ordsprog, som omhandler det at give en anden person en gave. Og ordsproget har da også helt ret. Men ikke desto mindre så er vi bare nogle mennesker, som elsker at gøre lidt ekstra ud af gaverne – specielt når det kommer til indpakningen.

Men selvom man elsker at kæle lidt om detaljerne ved gaven, så kan det godt ske, at man løber tør for inspiration til, hvordan man netop kan gøre gaven ekstra flot og personlig. Hvis du derfor mangler nogle ideer, så læs endelig med herunder.

Pynt gaven med noget flot silkepapir

Silkepapir er et utroligt skrøbeligt materiale at arbejde med, men det er netop dette lidt sarte udtryk, som virkelig kan tilføre noget fedt til en gave. Silkepapiret kan du bruge på mange forskellige måder; du kan enten rynke det lidt sammen i toppen af en fin gavepose, eller du kan krølle det lidt mere sammen og gemme det inden i en æske med gaven, sådan at silkepapiret fungerer som et ekstra overraskelsesmoment.

Hvis dette lyder som noget for dig, så køb silkepapir til indpakning inden næste gang, du skal forære en gave væk til en, som du holder af.

Sy dine egne gaveposer

En anden måde, hvorpå du kan gøre dine gaver lidt mere personlige og fine, er ved at sy dine egne gaveposer. Dette er samtidig en ide, som også er god for miljøet. Til en gavepose er det nemlig oplagt at gå på jagt blandt dine stofrester og finde en rest, som passer i størrelsen til gaven eller i stilen til gavemodtageren.

Herefter kan du så sy en fin pose ud af stofresten, hvori du kan putte gaven ind. Du kan eventuelt pynte posen med fine bånd eller lignende. Hvis du ikke er så ferm til at sy, så kan du også nøjes med at sy et slags viskestykke, som du så kan pakke gaven ind i, præcis som du ville gøre med et stykke gavepapir.

papir

Lav dit eget til-og-fra-kort

En helt tredje måde, hvorpå du nemt kan sætte dit personlige præg på gaven, er ved at lave dit helt eget til-og-fra-kort. Dette kan gøres på et hav af forskellige måder; du kan blandt andet lave decoupage på et stykke karton, eller du kan måske male eller tegne et lille billede.

Du kan også være ekstra kreativ og klippe nogle sider ud fra en gammel bog og bruge papiret herfra. Endnu en mulighed er endda også at sy dit til-og-fra-kort på et stykke stof, hvis du har en symaskine, som kan brodere bogstaver.

Denne ide er langt fra kun for voksne. Hvis der nu er tale om en gave fra dine børn til for eksempel deres bedsteforældre, så er det oplagt at få dine børn til at lave til-og-fra-kortene. Igen kan du vælge den metode, som dine børn synes er sjovest. Men ofte vil du ende ud med et super sødt og personligt resultat, som i sig selv næsten fungerer som en lille ekstra gave.

About the author