vitrineskab

Vitrineskab – et flot og funktionelt møbel

Et vitrineskab er et opbevaringsmøbel med glasruder, som kan fås i en metal- eller træramme. Der findes altså et stort udvalg af vitrineskabe.  Det er et møbel der kan placeres mange steder i dit hjem, og som er perfekt til at vise dit yndlingsstel frem i spisestuen eller dine elskede bøger i stuen. Det kan altså gøre opbevaring lidt mere stilfuld. Det betyder også at du ikke længere behøver at gemme kære ejendele såsom porcelæn, smykkeskrin eller noget helt tredje væk i et kedeligt skab. I stedet kan du stolt have det stående fremme i et smukt vitrineskab.

Lad dit vitrineskab bidrage til god orden og indretning

Et vitrineskab behøver dog ikke kun være visuelt tilfredsstillende. Det kan også give en vis ro og overskud i din indretning. Det er det perfekte møbel til at samle nogle af dine kæreste ejendele i, hvor disse ejendele samtidig kan få en synlig plads i rummet. Det er en god mulighed for at fremvise gode minder, eksempelvis via fotos fra ferier eller sammenkomster, sammen med dine yndlingsting på en måde der gavner rummet og dit hjem. Skabet er altså en virkelig god måde at give dit hjem et helt personligt præg på.

vitrineskab

Sådan vælger du det rigtige skab

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af, hvilke forventninger du har til dit vitrineskab. Visualisér hvilket look du ønsker for det rum skabet skal placeres i, og mål op der hvor det skal placeres. Det er nemlig en god ide at afgøre med dig selv, hvilke mål skabet skal være i, og derefter hvilke materialer der passer ind i din visualisering af indretningen. Der findes nemlig et væld af stilarter; er du til det jordnære og rustikke, vil et skab i mørkt egetræ være noget for dig. Det rustikke kan også findes i skabe hvor glasruderne er udskiftet med mesh, som er noget net-lignende materiale. Der er også mere elegante og feminine skabe, såsom et vitrineskab med hvide låger og lyst træ på benene, siderne og bagbeklædningen.

Skab et sammenhængende look med kontraster

Møblerne er en stor del af det, der skaber et hjem. Dette type af skab kan kun gøre det bedre. For det første er det et meget alsidigt møbel, som både kan bruges i spisestuen, køkkenet, dagligstuen endda badeværelset, hvis det er en smal model. Hvis du vil have dit vitrineskab i spisestuen, så findes der rigtig mange modeller der tager sig godt ud sammen med et plankebord. I stuen fungerer vitriner rigtig godt med masser af fotos i og nogle flotte sofaer. Det gør især indretningen spændende med lidt kontrast, så hvis du har lyse sofaer, kan det skabe et helt særligt udtryk med et mørkt skab. Og omvendt, hvis du har mørke sofaer, så er et lyst vitrineskab en meget smuk tilføjelse. Det giver også et rigtig godt look med et sofabord der matcher vitrinens farver, fordi kontrasten fra sofaerne i så fald vil give dimension til rummet.

About the author