vidnetestamente

Hvornår har du brug for at kontakte en advokat?

Langt de fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt i deres liv få brug for en advokat. Hvornår har du egentlig brug for at kontakte en advokat? Der kan være mange gode grunde til at gøre dette. I denne artikel vil vi snakke lidt om de mere typiske grunde til, hvorfor folk ringer til advokaten såsom ved oprettelse af et vidnetestamente.

Når du skal lave testamente

En af de nok mest typiske grunde til, hvorfor folk render til advokaten er, hvis de skal have lavet testamente. Det skal man trods alt få lavet på et eller andet tidspunkt i ens liv. Eller det er i hvert fald en meget god idé at få dette gjort. På den måde er der ingen tvivl om, hvem der skal arve efter dig.

Hvis du ikke lige umiddelbart har mulighed for at komme til en advokat og få lavet et rigtigt testamente, så kan du også få lavet et vidnetestamente. Det kan du læse lidt mere om på https://fairjura.dk/sporgsmal-og-svar/hvad-er-et-vidnetestamente/. Dette er ikke lige så gyldigt som et rigtigt testamente, men det kan fungere rigtig godt i en nødsituation. Hvis du for eksempel af den ene eller anden grund ikke kan komme til notaren, så kan det være en god idé at få netop sådan et vidnetestamente. Det koster ofte ikke så meget at få oprettet et vidnetestamente og dermed er du sikret, indtil du kommer til notaren.

Det kan giver rigtig meget ro i maven efter folk har lavet deres testamente. På den måde er de sikre på, hvem der bliver arvinger efter dem. Og hvis de er inde i en meget travl periode, så kan de eventuelt lige få lavet vidnetestamente i løbet af eftermiddagen. Det kræver ofte ikke så meget at få gjort dette.  

Når du køber bolig

Der er også et stigende antal danskere, som benytter sig af advokater, når de skal købe bolig. Dette bliver hyppigt omtalt som boligadvokater. Det kan også være en god idé at gøre, da der netop er rigtig mange juridiske ting, som skal på plads, når man køber en bolig.

Derudover er der rigtig mange af os, som ikke har så meget erfaring med køb og salg af ejendomme. Hvor mange gange gør vi for eksempel det i løbet af vores levetid? Det kan derfor være rigtig rart at have en erfaren person ved sin side, som kan guide en igennem det hele. Prøv derfor at overveje, hvorvidt du også har brug for en boligadvokat, når du skal købe ejendom næste gang.

Når du skal skilles

En af de mere trælse årsager til, hvorfor man skal rende til advokaten er, hvis man skal skilles. I sådan et tilfælde har man ofte en samlet formue, som man skal prøve at dele op nogenlunde ligeligt mellem parterne.

Det kan være rigtig smertefuldt at tage til advokaten sammen i sådan et tilfælde. Men det kan også være helt nødvendigt. Hvis I har rigtig meget formue sammen, så er det helt afgørende lige at vende inde ved en advokat.

About the author